Vul hieronder je e-mailadres in om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe workshop data. 

Brandschilderen voor Beginners

Datums:   Zaterdag 22 oktober 2022

                     Zondag 23 oktober 2022  (Uitverkocht)

                   

 

               

Tijd: 09:00 - 17:00  (uitloop tot 18:00) 

Prijs: €135. Koffie, thee & lunch inbegrepen.

Locatie: Paterserf 10   Oosterhout, Noord-Brabant

    Tijdens deze eendaagse workshop maak je kennis met de basis van de traditionele brandschildertechniek. Na een korte introductie gaan we aan de slag met o.a. het mengen van de verf, het aanbrengen van contourlijnen en het opzetten van grisaille (schaduw). Ook het aanbrengen van emaille (kleur) en zilvergeel komt aan bod. Enige voorkennis is niet nodig.  Aan het einde van de dag heb je twee kleine werkstukken gemaakt en ontvang je een naslagwerk waarin alle handelingen nog eens staan omschreven.


Glas in Lood & Brandschilderen voor Beginners (tweedaags)

Datums:    Binnenkort nieuwe data

               

Tijd: 09:00 - 17:00  (uitloop tot 18:00) 

Prijs: €215. Koffie, thee & lunch inbegrepen.

Locatie:  Paterserf 10   Oosterhout, Noord-Brabant 

                   Gaete 15          Lage Zwaluwe, Noord-Brabant

Compleet nieuw op het gebied van glas in lood? Tijdens deze tweedaagse workshop ga je naast het maken van je eigen glas in loodraam ook aan de slag met (de basistechniek van) brandschilderen. We beginnen zaterdag in Oosterhout, waar we na een korte introductie aan de slag gaan met o.a. het mengen van de verf, het aanbrengen van contourlijnen en het opzetten van grisaille (schaduw). Ook het aanbrengen van emaille (kleur) en zilvergeel komt aan bod.

Zondag zetten we de workshop voort in de sfeervolle boerenschuur van De Schuurvondst in Lage Zwaluwe. Hier komt het snijden van glas, het glas tussen lood zetten en het solderen aan bod. We hebben een aantal ontwerpen voor je klaarliggen waaruit gekozen kan worden. Uiteraard is er de mogelijkheid om je eigen gebrandschilderde stukken te verwerken in het raam. 

Voor deze workshop is geen voorkennis nodig.  Aan het einde van de dag ga je naar huis met jouw eigen glas in loodraam en een naslagwerk waarin alle handelingen nog eens staan omschreven.


Portret Brandschilderen voor Gevorderden (driedaags)

Datum:    7,8 & 9 oktober 2022  (Uitverkocht)

                    4,5 & 6 november 2022  (Uitverkocht)

                    2,3 & 4 december 2022  (Uitverkocht)

Tijd: 09:00 - 17:00  (uitloop tot 18:00) 

Prijs: €425. Koffie, thee & lunch inbegrepen.

Locatie: Paterserf 10   Oosterhout, Noord-Brabant

Bij deze meerdaagse workshop ligt de focus op het portretschilderen.

Enige ervaring met de basis van  brandschilderen is een vereiste.

Tijdens deze workshop leer je o.a. hoe je meerdere lagen schildert zonder het tussendoor in te hoeven branden, met welke schildermediums je kunt werken, hoe je het beste  verschillende kleuren toepast en het aanbrengen van schaduw/diepte.

We gaan aan de slag met een drietal portretten in diverse stijlen. Ook is er de ruimte om van een eigen foto of ontwerp te werken (in overleg vooraf).

Na afloop van de workshop ga je naar huis met jouw eigen werkstukken, en ontvang je daarnaast ook een naslagwerk waarin alle handelingen nog eens staan omschreven.